15 iulie, 2008

Lipsa raţiunii, motiv de prostie...

De ce oare lipsa totală de raţiune şi cuget la o persoană reprezintă motiv de abundenţă a prostiei şi neghiobiei ??? Cum poate fi numită o fiinţă umană care face un gest lipsit total de o motivaţie logică

elmentară, de o argumentare a unui psihic sănăos? Pentru mine, cel puţin, aceste fiinţe sunt nişte rebuturi ale societăţii, nişte gunoaie contagioase, nişte trântori nimicitori ai unui mare furnicar numit societate. Aceste imagini sunt făcute în parcul "Valea Trandafirilor". Merg foarte des în acest parc şi aproape de fiecare dată am nefericita ocazie să dau peste răni făcute de mână de om în trupul frumos şi dătător de viaţă al naturii. Stau şi mă întreb cu ce au greşit acei copaci, ca să fie pătaţi cu însemne ce amintesc fascismul şi exterminări a milioane de oameni nevinoveţi, asemeni acestor copaci... De ce autorii acestui gest nu au simţit nevoia să-şi păteze fruntea cu acele semne, după care să se privească în ochi şi să realizeze măcar parţial defavoarea pe care o fac societăţii şi naturii. Oare când neputinţa, neştiinţa şi dezinteresul de a avea grijă de noi nu va echivala cu încercări disperate de a distruge ce ne înconjoară, de a disconsidera efortul celor de până la noi, de a fi o maşină robot ce produce rău pe bandă rulantă..?

2 comentarii:

Anonim spunea...

nime nu vede in asta liberate de exprimare? :)

Vadim Antoni spunea...

Pentru "anonim".
Să zicem că acest gest poate fi privit ca o formă de liberă exprimare... Vă întreb atunci pe toţi: oare câte posibilităţi de liberă exprimare ne oferă anul 2008, secolul 21 şi mileniul III, astfel încât oricine din noi să apelăm la cele prezentate mai sus pentru a ne exprima liber????????
Cei care se exprimă liber în acest mod au o mare problemă de personalitate şi de maturitate mintală, reprezintă era glaciară a zilelor noastre.