09 iulie, 2008

Ce e azi, ce va fi mâine...



Azi, 9 iulie, 2008, tinerii liberali democraţi (printre care am fost şi eu), au desfăşurat în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, începând cu ora 11.00, o acţiune flash-mob, participând circa 37 de persoane. Acţiunea în sine a durat circa 5 minute, mesajul însă, fiind unul foarte clar, adresat întregii societăţi şi în special celor care au dus PLDM în situaţia de a protesta. Scopul acţiunii constă în transmiterea unui şir de mesaje ce ţin de faptul că: peste 224 mii de cetăţeni au semnat pentru un referendum constituţional (număr suficient d.p.d.v. al Constituţiei); zeci de mii de cetăţeni susţin ideea referendumului, teama de persecuţiile statului fiind motivul nesemnării; statul comunist şi antidemocratic a folosit toate mijloacele pentru a bloca şi face imposibilă iniţierea referendumului; instituţiile corupte şi fidele sistemului implicate în procesul de recunoaştere legală a iniţiativei PLDM privind referendumul, au făcut jocul comuniştilor ignorând legile în baza cărora activeaza şi iau decizii; etc.








Tinerii din PLDM sunt decişi să continuie campania de protest faţă de practicile regimului comunist îndreptate împotriva fiecărui cetăţean în parte şi împotriva societăţii în general; împotriva opiniei şi vointei cetăţenilor, chiar şi atunci cînd numărul lor depăşeşte 224 de mii.





Ne dăm bine seama cu toţii că de fapt referendumul reprezintă moatea subită a tot ce înseamnă comunişti şi comunism în Republica Moldova. La fel de bine, însă, recunoaştem că ultimii 8 ani de conducere comunistă, înseamnă de fapt 8 ani de Moldova - un lagăr de concentrare şi exterminare în masă, 8 ani de minciună şi batjocoră, 8 ani de hoţie şi corupţie, decenii de regres şi de datorii externe. Pe scurt spus 8 ani de dezastru total.

Speranţa şi soluţia vine şi de la noi, cei tineri, entuziaşti, realişti, decişi, conştiincioşi. De aceea sunt sigur că acţiunea de azi va fi şi un imbold şi un catalizator pentru toţi tinerii care ştiu ce vor de la viaţă, sunt decişi să devină factorul hotărâtor în crearea viitorului comun.




Îi felicit şi le mulţumesc tutror celor care au participat la flash mob-ul de azi.

LUPTA SUNTEM NOI, IZBÂNDA E A NOASTRĂ!






















Un comentariu:

Anonim spunea...

ai dreptate Vadim.Mizeria este peste tot, tot sistemul este impinzit de mizerie.Solutia este sa ne implicam si sa schimbam ceva in aceasta tara.