22 iunie, 2010

Indicatoare cu și indicatoare fără indicatoare. Ghici ce este...?

Sunt indicatoare unde sunt, dar sunt indicatoare unde nu-s . . . . . indicatoare. Dar este regula.

http://m.protv.md/stiri/social/accident-rutier-la-intersectia-strazilor-alexandru-cel-bun-cu.html , vezi de la 1 min. 10 sec.

Ce par să fie aceste cuvinte, puse aiurea la prima vedere? BINGO!!! Un polițist! Mai bine zis, vestita logică și gîndire a polițisului mioritic contemporan, rutier pe deasupra.

Inițial am zis că e suficient să rîd în hohote (doar) pe seama acestui reportaj, unde pui că cei de la proTV (mai nou așa sunt ei pentru mine) nici nu și-au permis să treacă numele, prenumele, funcția, gradul polițistului. Poate că și-au dat seama de prostiile spuse, poate nu, și totuși l-au dat pe post. Aici urmează să mă gîndesc în ce categorie să plasez acest articol...

M-a făcut să mă răzgîndesc o simplă coincidență. Mi se părea cunoscută fața rutierului. Da, am avut de-a face cu logica și găndirea sa (de polițist rutier desigur). Pe scurt, am încasat un proces verbal cu all inclusive. Am mers la poliție fiind convins că dreptatea e de partea mea și după întrevederea cu acest personaj în uniformă am primit procesul verbal de vinovat de accident.
Istoria e lungă și nu prea. Important pentru el a fost că mașina mea (Opel Astra) era mai puțin avariată decît cealaltă (BMW seria 7). Nu a contat printre altele viteza excesivă și virajul brusc, în viteză a celuilalt șofer, faptul că eu nu reușisem să parcurg nici măcar un metru.
Redau concluzia polițistului: Șoferul reîncepînd mișcarea, nu s-a asigurat, ca rezultat a comis tamponarea cu a/m BMW, număr..., șofer ...
Asta în condițiile în care eu, parcat fiind, mă pregăteam să pornesc de pe loc din fața trecerii de pietoni și o intersecție. BMW-ul vine din spate pe centrul străzii cu viteză, se ferește de o mașină oprită pe trecere de pietoni la intersecție (nefiind semaforizată și cu cedează trecerea), îmi atinge cu toată lungimea dreaptă a mașinii lui, colțul barei de protecție față stînga a mașinii mele. Așadar, pentru agentul rutier în cauză, cheia rezolvării acestui caz era simplă. Eu m-am mișcat, eu sunt vinovat. Alte detalii au fost de prisos.
Iar acum e timpul să aflăm cum se numește acest individ.
Agent constatator: Inspector SCAR l-nt. maj. Dolință Vitalie - scris chiar de el în procesul verbal.
Codul agentului constataor: 09100.

Niciun comentariu: